tirsdag den 9. marts 2010

"Hvad laver du mor?"

Nå, men altså den der opvaske maskine er ikke blevet fikset endnu - fordi den er så gammel at de ikke kan finde et varmelegeme til den (hm hm, gad vide og det er et hint til at den bare bør udskiftes med en ny energibesparende klasse AAAAA eller noget) Anyways, vi vasker altså stadig op ved ganske god gammeldags håndkraft.
Nu var det så lige at vi havde gode venner på besøg i lørdags, og lidt opvask skulle der naturligvis lige ordnes inden vi kunne spise (vi har nemlig ikke uendelige mængder service) og ved du hvad? Alle 4 unger på henholdsvis 6½, 5 trekvart, lige fyldt 5, og næsten 3 kom uafhængig af hinanden ud og spurgte meget forundrede: "Hvad laver I?" "Vi vasker op" "Vi vasker op" "vi vasker op" og "vi vasker op" var svaret alle 4 gange og alle 4 gange blev det modtaget med en meget mærkelig mine. Og så er det man har lyst til at fortælle de her nymodens børn en ting eller to om hvordan verden var da vi var små og at leg ude på gaden til hver en tid slog nintendoen (øh, måske fordi den ikke fandtes) og at opvask og skraldespandstømning var sådan vi fik de der 10 kr. om ugen som vi altså kunne snolde helt vildt for - for 25 øre af de der røde, og 25 øre jenka tyggegummi osv.
Jeg synes nu alligevel at inden vi begynder at bebrejde de kære små, må vi jo altså bare sande at tiderne ændrer sig, børn ændrer sig og vi voksne må bare prøve at følge med og gøre vores bedste for at vores vigtigste værdier ryger med til next generation.
Og det er så det vi prøver - midt i opvasken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar